Urządzenia i Akcesoria
Everyday loaf baked in a cast iron pot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
-
wheat grains100 g
-
water plus extra to brush300 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
olive oil plus extra to grease20 g
-
baker's flour plus extra to dust400 g
-
sea salt1 tsp
-
mixed seeds to sprinkle
-
water to spray
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
188.6 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
723.6 kJ /
172.3 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
The best ricotta gnocchi
3 godz. 45 min
Ham broth, Parmesan gnocchi and radish (Ray Capaldi)
4 godz. 15 min
Portuguese-style crème brûlée
25 min
Butter
10 min
Strawberry jam
55 min
Green onion flatbreads
55 min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Runny custard
15 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min