![Everyday loaf baked in a cast iron pot Everyday loaf baked in a cast iron pot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ae23fcf4d43d5a1af08a8a9e85b3e1b/Derivates/84bec176fc7559369f8288ffa56815aa2003b74a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g wheat grains
- 300 g water, plus extra to brush
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 400 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- mixed seeds, to sprinkle
- water, to spray
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 723.6 kJ / 172.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 27.2 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 188.6 mg
Alternatywne przepisy
Whey bread with soft cheese (TM6)
13sa 15 dk
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25 min
Quince crumble
1h 25min
Boston Bun
2h 45 min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 Min
Hot cross bun loaf
2h 40min
Rye bread rolls
12h
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Freeform basic bread
1j 35 menit
Thermomumma white sandwich bread loaf
2h 35min
Tomato passata
1h 40min