Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 300 g caster sugar
- 50 g blanched almonds
- 4 eggs ; 2 whole and 2 separated
- 200 g self-raising flour
- 100 g milk
- 150 g frozen blackberries, defrosted
- 1 pinch cream of tartar
- 2 tbsp flaked almonds
Filling
- 300 g pouring (whipping) cream
- 4 tbsp blackberry jam
- 100 g frozen blackberries, defrosted
- pure icing sugar, for decorating (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.6 kJ / 604.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 196.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1 godz. 30 min
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Mixed berry pavlova stack
5 Std. 30 Min
Plum and raspberry cobbler
1h 25min
Magic potion
1h 5min
Lemon and elderflower ombre cake
5 Std. 30 Min
Frangipane cake
1h 45min
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4 Std. 30 Min
Strawberry and rose water macarons
2 Std. 50 Min
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Chocolate cake with lime cream
1h 5min
Almond and pear tart
40min