![Feijoa celebration cake Feijoa celebration cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68b7aaa8-3d44-4aa1-8f90-61dfe01f4642/Derivates/4bc0410e-c574-4cf3-b2d4-9effe22e30a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cakes
- olive oil spray, for greasing
- 100 g pecan nuts
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (see Tips)
- 4 eggs
- 350 g caster sugar
- 350 g grapeseed oil
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp mixed spice
- 450 g plain flour
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch salt
- 440 g canned crushed pineapple, drained (approx. 230 g after draining)
Filling
- 20 g stem ginger (see Tips)
- 400 g feijoas (approx. 5 feijoas), peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 50 g caster sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
Frosting
- 20 - 30 g stem ginger, to taste (see Tips)
- 200 g unsalted butter, softened
- 500 g cream cheese, softened
- 150 g icing sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3028.2 kJ / 721 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 252.3 mg
Alternatywne przepisy
Afghan biscuits
25min
Lolly cake
4h 5min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1ч. 20 мин.
Feijoa chutney
1h 15min
Feijoa bakewell tart
1h 35min
Ginger slice
1h 35min
Caramel feijoa upside down cake
1 godz. 10 min
Ginger fluff
50 мин.
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Magnolia Kitchen brownies
1 godz. 10 min
Caribbean carrot cake
2ч. 10 мин.