Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 120 g caster sugar
- 5 eggs, room temperature
- 1 tsp natural vanilla extract
- 120 g self-raising flour
Chocolate icing
- 220 g pure icing sugar
- 20 g cocoa powder
- 100 g milk
Assembly
- 200 g pouring (whipping) cream
- 120 g desiccated coconut
- 6 - 8 tbsp jam, of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2114.2 kJ / 505.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 244.4 mg
Alternatywne przepisy
Mini apple crumble cakes
1h 15min
Lamingtons
1 Std. 10 Min
Edna's lemon curd teacake
40min
Chocolate hot cross buns
2 Std. 40 Min
Chocolate and Raspberry Tarts
2 godz. 50 min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Boston Bun
2 godz. 45 min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Soft cinnamon doughnuts
50min
Milo® mousse
1h 5min
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Chocolate butter cream
10min