![Taleggio cheese sauce Taleggio cheese sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/277e05bf-bde5-4270-bb2a-5a938235ed6b/Derivates/c866ead5-7dd6-4a5f-bc77-3247a6cf5969.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g thickened cream
- 150 g Taleggio cheese, rind removed and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1092.8 kJ / 260.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 227.7 mg
Alternatywne przepisy
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29 godz. 45 min
Vegetable and herb seasoning
4 Std.
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Oysters Kilpatrick
15min
Gingerbread pavlova stack
5 Std. 30 Min
Party pretzel bites
1 Std. 20 Min
Mushroom sauce
20 Min
Rosemary and eschalot gravy
30min
Cheese and bacon scones
35 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min