Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową

Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową

4.3 1.4K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
    500 g
  • sosu sojowego
    30 g
  • wody
    1100 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • ryżu basmati
    200 g
    200 g ryżu białego
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    100 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    450 - 500 g
  • zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
    200 - 250 g
    200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na kawałki
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • czosnku, mielonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.5 kcal / 1609.8 kJ
Białko 34.8 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 54.8 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1451.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...