Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
TM6 TM5

Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową

4.3 (1.4K ocen)

Składniki

  • 500 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 30 g sosu sojowego
  • 1100 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 200 g ryżu basmati
    lub 200 g ryżu białego
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
    lub 200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 1 łyżeczka czosnku, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1609.8 kJ / 384.5 kcal
Białko
34.8 g
Węglowodany
54.8 g
Tłuszcz
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
6.5 g
Sód
1451.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy