Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
500 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę
-
30 g sosu sojowego
-
1100 g wody
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego200 g ryżu basmati
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
450 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, uprzednio rozmrożonej200 - 250 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1451.5 mg
Białko
34.8 g
Kalorie
1609.8 kJ /
384.5 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
54.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizzaiola z kurczaka
35 min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50 min
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Kurczak w sosie paprykowym
1 godz.
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 godz.
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min