
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 2 cm kostkę500 g
-
sosu sojowego30 g
-
wody1100 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ryżu basmati200 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek10 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata450 - 500 g
-
zielonej fasolki szparagowej, mrożonej uprzednio rozmrożonej200 - 250 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.5 kcal /
1609.8 kJ
Białko
34.8 g
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
54.8 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1451.5 mg