
Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki80 g
-
wody1700 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
ryżu długoziarnistego100 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku2
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 3 cm kawałki400 g
-
zielonych oliwek bez pestek, pokrojonych na 3 mm plastry40 g
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
przyprawy do kurczaka np. kebab-gyros1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
chili, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czerwone papryki przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314 kcal /
1318 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
4.5 g