Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1700 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
100 g ryżu długoziarnistego
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 3 cm kawałki
-
40 g zielonych oliwek bez pestek, pokrojonych na 3 mm plastry
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka np. kebab-gyros
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 czerwone papryki przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.5 g
Kalorie
1318 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Sałatka brokułowa
30 min
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
55 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1 godz. 5 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Schab duszony w sosie
50 min