
Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1700 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
100 g ryżu długoziarnistego
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 3 cm kawałki
-
40 g zielonych oliwek bez pestek, pokrojonych na 3 mm plastry
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka np. kebab-gyros
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 czerwone papryki przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
314 kcal /
1318 kJ
Białko
31.5 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
32.8 g
Błonnik
4.5 g