Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane kurczakiem curry i ryżem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
1700 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
100 g ryżu długoziarnistego
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w 3 cm kawałki
-
40 g zielonych oliwek bez pestek, pokrojonych na 3 mm plastry
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy do kurczaka np. kebab-gyros
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 czerwone papryki przekrojone wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.5 g
Kalorie
1318 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
32.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem
2 godz. 40 min
Pizzaiola z kurczaka
35 min
Warzywa faszerowane kurczakiem i ryżem z pietruszkową kruszonką
1 godz. 50 min
Roladki z kurczaka i pora
55 min
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Cukinia faszerowana
1 godz. 40 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min