
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej
- 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 50 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
-
40
g oleju
lub 40 g masła pokrojonego na kawałki - 600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
250
g różyczek brokułu
lub 250 g pora pokrojonego w 5 mm plastry -
150
g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 150 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki -
300
g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 5 mm plastry
lub 300 g kiełbasy paprykowej pokrojonej w 5 mm plastry - 2 - 3 szczypty soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 378 kcal / 1584 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 5.8 g