Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
TM6

Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą

4.5 (1.6K ocen)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej
  • 400 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli, pokrojonej na kawałki
  • 50 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
  • 40 g oleju
    lub 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 250 g różyczek brokułu
    lub 250 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    lub 150 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej, pokrojonej w 5 mm plastry
    lub 300 g kiełbasy paprykowej, pokrojonej w 5 mm plastry
  • 2 - 3 szczypty soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1584 kJ / 378 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy