Makaron z łososiem i szpinakiem

Makaron z łososiem i szpinakiem

4.5 1.5K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 350 g makaronu jajecznego, świeżego, typu tagliatelle
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 250 g łososia wędzonego na gorąco podzielonego na kawałki
  • 1 - 2 łyżki szczypiorku posiekanego, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 556.3 kcal / 2328.9 kJ
Białko 26.5 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 72.3 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...