Makaron z łososiem i szpinakiem
TM6 TM5

Makaron z łososiem i szpinakiem

4.5 (1.4K ocen)

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 400 g wody
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
  • 350 g makaronu jajecznego, świeżego, typu tagliatelle
  • 250 g łososia wędzonego na gorąco, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 łyżki szczypiorku, posiekanego, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2328.9 kJ / 556.3 kcal
Białko
26.5 g
Węglowodany
72.3 g
Tłuszcz
19.5 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy