Urządzenia i Akcesoria
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
12 plastrów boczek wędzony, surowy, w plastrach
-
1 kawałek czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy (ok. 120 g), pokrojonej w 5 mm kawałki
-
6 czarnych oliwek, bez pestek (opcjonalnie) przekrojonych na pół
-
6 jajek
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość smaku
-
500 g wody
-
szczypiorek, świeży (opcjonalnie) ilość do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
877 kJ /
210 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKO I SMACZNIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka w kokilkach na parze
45min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45min
Suflet z boczku i jajek
40min
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40min
Zielone omleciki z Varomy
40min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30min
Jajka sadzone na parze
15min