Urządzenia i Akcesoria
Chowder z kukurydzą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g chudego boczku wędzonego w plastrach, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
60 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
800 g wody
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
3 kolby kukurydzy cukrowej, świeżej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
-
pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6.6 g
Kalorie
1204.4 kJ /
287.7 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 h
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 h 25 min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1 h 35 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Kartoflanka
55 min