Chowder z kukurydzą

Chowder z kukurydzą

4.4 359 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g chudego boczku wędzonego w plastrach, pokrojonego na 4-5 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 60 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 800 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 3 kolby kukurydzy cukrowej, świeżej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
  • pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 287.7 kcal / 1204.4 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...