Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g chicken breast fillets, skinless
- ½ tsp salt
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao), plus extra 1 tbsp
- 1000 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g lemon juice
- 1 tbsp wolfberries, soaked in hot water for 10 minutes, drained, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green Chillies With Pork Belly
25min
Sweet and sour pork ribs
40min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Salted Fish Pork Belly
30min
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM6) Metric
2 godz.
Soy Sauce Chicken
45min
Sous-Vide Salmon
1 godz.
Browned Pork Strips
15 Min
Braised Duck With Sour Plum Sauce
2 godz. 35 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3ωρ. 15 λεπτ.
Shallot Oil
25min