Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 12 asperges vertes, coupées en morceaux
- 20 g de beurre, détaillé en dés
- 10 œufs
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de piment d'Espelette
- du sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1329 kJ / 319 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40min
Œufs brouillés aux fines herbes
30min
Risotto aux asperges
45min
Légumes verts, menthe et œufs mollets
45min
Keftas d'agneau, asperges et sauce au sésame
35min
Œufs brouillés au pesto de menthe
25min
Légumes croquants, boulettes de chèvre
40min
Risotto aux asperges
35min
Asperges sauce romesco
45min
Œufs brouillés, asperges et tartines
25min
Œuf mi-mollet aux épinards
1h 50min