Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 12 asperges vertes, coupées en morceaux
- 20 g de beurre, détaillé en dés
- 10 œufs
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de piment d'Espelette
- du sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1329 kJ / 319 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40min
Œufs pochés aux épinards crémeux
1h 20 min
Œufs cocotte à la florentine
50 min
Œufs brouillés aux asperges et au bacon
40min
Œufs brouillés, asperges et tartines
25 phút
Œufs cocotte aux petits pois, asperges et jambon
35min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3h 40min
Pois gourmands farcis au crabe
45 min
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Légumes verts, menthe et œufs mollets
45 min
Spaghetti aux palourdes et à l'encre de seiche
40min
Œufs brouillés aux fines herbes
30min