Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 aubergines de taille moyenne
- 15 g d'huile d'olive
- 4 pincées de sel
- 500 g d'eau
-
600
g de dos de cabillaud, découpé en pavés
lub 600 g de poisson blanc, découpé en pavés - 1 gousse d'ail
- 30 g de pignons de pin (opcjonalnie)
- 5 brins d'aneth frais
- le jus d'1/2 citron jaune
- 200 g de feta, coupée en dés
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1659.5 kJ / 398.5 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatin d'aubergine
1h 5min
Gratin de poireau, panais et saumon
1 Std. 15 Min
Papillote de bar aux épinards, sauce curcuma et purée de carotte
45 Min
Blanquette de poisson, sauce au potimarron
45 Min
Aubergines farcies au riz complet
1sa 10 dk
Filets de merlan en papillote de poireau
45 Min
Courgette ronde farcie de brandade
1h 25min
Courgette façon pizza
40 dk
Aubergines à la bonifacienne
2 Std.
Cocotte de poisson gratinée aux champignons
1sa
Tian de fenouil, aubergines et tomates
1sa 10 dk
Aubergine farcie
1h 5min