Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait entier
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 60 g de polenta
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de champignons de Paris frais, émincés
- 2 noix de saint-jacques, coupées en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 307 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 Std. 10 Min
Risotto en rouge et vert
1 Std. 10 Min
Polenta au gorgonzola
25 min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Polenta aux olives
45min
Pizza de polenta à l'andouille
45min
Veau bolognaise et polenta
35 Min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35 Min