Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de ricotta
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ zeste de citron râpé bio
- du sel
- 250 g d'épinards frais, équeutés
- 30 g de beurre demi-sel
- 400 g d'eau
- 4 œufs
- poivre moulu
- 20 g de pignons de pin grillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1222 kJ / 294 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Œufs pochés aux épinards crémeux
1 Std. 20 Min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1 Std. 10 Min
Œuf cocotte aux champignons et oignons
30min
Œufs cocotte à la florentine
50min
Œufs cocotte aux cèpes
35min
Tarte asperge-ricotta
1 Std. 25 Min
Œufs brouillés aux asperges
35min
Risotto aux asperges
45min
Légumes verts, menthe et œufs mollets
45min
Risotto aux asperges
35min
Œufs cocotte à la fondue de poireau
40min
Coquilles Saint-Jacques au lard et risotto de chou-fleur
1 Std.