Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco
- 40 g di burro, non salato, a pezzi
-
500
g di carote, a rondelle (5 mm)
lub 500 g di cavolo rapa, tagliato a fiammifero (1 x 3 cm) - ¾ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- ¾ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di farina di grano (opcjonalnie)
- 100 g di panna
- 100 g di piselli surgelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate lesse
30min
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40min
Cavolfiore gratinato
55min
Insalata di patate
1 Std. 5 Min
Contorno di zucchine
30min
Risotto alla zucca
35min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45min
Riso al pomodoro
30min
Uova sode
20 Min
Insalata di riso
40min
Pollo in salsa di pesche
Brak ocen
Torta salata alle verdure
1h