Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva
- ¾ cucchiaino di sale
- cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 - 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza e il succo
-
4
filetti di rombo (120-200 g l'uno)
lub 4 filetti di pesce bianco (120-200 g l'uno) - 200 g di verdure miste (carote, zucchine, gambo di sedano, rape) a pezzi
- 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di acqua
- 400 g di patate pelate e a fette (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1693 kJ / 404 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di verdure e lenticchie rosse
35min
Pollo con asparagi e riso
45 Min
Padella di verdure alla mediterranea
30 Min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50min
Purea di mele per la dispensa
Brak ocen
Trote con riso alle verdure
45 Min
Insalata di gamberoni alla siciliana
40min
Verdure asiatiche in agrodolce
Brak ocen
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Spezzatino di agnello
1h 45min
Pane ai semi di lino
1h 30min
Purè di patate nature
55min