Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di cipolla, a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi, fresca o in scatola
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 400 g di fagiolini verdi, freschi, lavati
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Patate lesse
30min
Funghi all'aglio
20 min
Cavolfiore gratinato
55min
Porri saltati (200 g)
20 min
Contorno di zucchine
30min
Cavolfiori gratinati
50min
Fagiolini verdi con timo
1h 10 min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Contorno di verdure
25min
Salsa al pomodoro
40min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
40min
Pollo ai peperoni
1h 5min