![Cavolfiore gratinato Cavolfiore gratinato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9E1A8BA-5824-44EE-A3F5-698B4C7E09E6/Derivates/FA4380D2-99DF-43AB-8916-BBBF97F0B8E3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di formaggio Gruviera, in Stücken
- 500 g di acqua
- 1 cavolfiore (ca. 660 g), in Röschen
- 50 g di farina di grano
- 40 g di burro, non salato
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino sale
- 2 pizzichi di pepe bianco, in polvere
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45 dk
Patate lesse
30 min
Contorno di zucchine
30 min
Cavolfiori gratinati
50 dk
Polpette al sugo
45 dk
Minestrone
45 dk
Insalata russa
1sa
Insalata di patate
1óra 5p
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
40 dk
Frittata
35min
Insalata di patate
8 godz. 45 min
Cotechino e lenticchie
1sa