Risotto ai peperoni

Risotto ai peperoni

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio Sbrinz a pezzi (2 cm)
    80 g
  • di peperoni gialli privati dei semi, a pezzi (3 cm)
    500 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di burro, non salato
    40 g
  • di riso per risotto (tempo di cottura 20 min.)
    300 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di acqua
    700 g
  • cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) (per 0,5 l)
    1
  • di zafferano in polvere
    1 bustina
  • di sale
    ¾ di cucchiaino
  • di olio di oliva
    1 cucchiaio
  • di pomodori ciliegino con rametti
    250 g
  • di fior di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    4 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 509 kcal / 2138 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...