Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
- ½ cucchiaino di sale
- 1000 g di patate, a pasta gialla densa, geschält, in Scheiben (4 mm)
- 20 g di olio di colza
- 20 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di yogurt naturale
- 30 g di aceto aromatizzato alle erbe aromatiche
- 1 cucchiaio di senape
- ¼ di cucchiaino di sale, nach Belieben
- 1 pizzico di pepe macinato, nach Belieben
- 15 g di erba cipollina fresca, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45min
Insalata di lenticchie
30 min
Crema Thermomix®
45min
Insalata di patate
8h 45min
Insalata di riso
40min
Salsa al pomodoro
40min
Gratin di patate
1sa 10 dk
Insalata di fagiolini con pancetta
40min
Insalata di barbabietole
10 dk
Insalata di carote
15 min
Insalata arcobaleno veloce
10 dk
Spezzatino alla zurighese
50 min