Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di funghi secchi
- 230 g di acqua
- 200 g di sedano, a pezzi
- 250 g di carote, a pezzi
- 100 g di cipolle, tagliate a metà
- 100 g di pomodori, a pezzi
- 150 g di zucchine, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di funghi champignon
- 1 foglia di alloro secca (opcjonalnie)
- 6 rametti di erbe aromatiche miste, fresche (ad es. basilico, salvia, rosmarino), le foglioline lavate e asciugate
- 4 rametti di prezzemolo fresco
- 120 g di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 257 kJ / 61 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Pesto di basilico
10min
Dado vegetale
1 Std.
Purè di patate
45min
Risotto alla zucca
35 min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1 Std.
Impasto per pizza
1 Std.
Zuppa di verdure
25min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 min
Vellutata di zucca e pomodoro
25min
Orzo alla mediterranea
1 Std.
Cake al limone sofficissimo
1 godz. 30 min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min