Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
60
g di anacardi spellati
lub 60 g di mandorle pelate - 30 g di lievito alimentare alimentare
- ½ cucchiaino di sale marino integrale
Tagliatelle al farro
- 300 g di farina di farro + q.b. per infarinare
- 140 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Pesto di avocado
- 1 avocado maturo (circa 200 g), la polpa a pezzi (4-5 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 4 - 5 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale
- mandorle a lamelle tostate a piacere (opcjonalnie)
- pomodori secchi a pezzi (1 cm) a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40min
Pappardelle rucola e ricotta
1j
Pesto di avocado
15 min
Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero
20min
Risotto con zucca Kabocha e salvia
35min
Burger in agrodolce
1 Std. 10 Min
Ravioli ripieni di tofu affumicato e verdure
1 Std. 30 Min
Pesto alle foglie di carota
10 min
Tofu al cartoccio con verdure
40min
Schiacciata integrale ai pomodori
45min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min