Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca al grano saraceno
- 150 g di farina di grano saraceno
- 150 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Verdure
- 300 g di patate a tocchetti
- 150 g di foglie di verza a listarelle
- 150 g di bietole, le foglie a listarelle
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
Besciamella ai formaggi
- 500 g di latte
- 300 g di Valtellina Casera a pezzi
- 20 g di farina
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 150 g di Valtellina Casera a tocchetti
- 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 150 g di burro a fiocchetti
- foglie di salvia fresche q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2703.1 kJ / 646 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana
1sa 15 dk
Gnocchi verdi alla romana
1sa 20 dk
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 Std.
Cannelloni spinaci e ricotta
1sa 30 dk
Torta di asparagi
1 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Lasagne alla parmigiana
3 godz. 25 min
Gnocchi alla romana miele, noci e gorgonzola
1sa
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Pizzoccheri
50 dk
Polenta taragna
1sa 15 dk