![Polenta con zuppetta di pesce e ceci Polenta con zuppetta di pesce e ceci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83B94C2B-1C40-4B4E-BE48-660F3C6DBEA0/Derivates/c4ac736a-5edf-442d-bce5-839d7b373108.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zuppetta di pesce e ceci
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di molluschi cefalopodi misti puliti e a pezzi (seppie, totani, calamari, ecc.)
- 400 g di passata di pomodoro
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di cozze fresche pulite
- 350 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di acqua
- 140 g di ceci in scatola sciacquati e sgocciolati
- 1 pizzico di pepe macinato
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3491.5 kJ / 834.5 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 103.4 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trofie al sugo di pesce
1hod.
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1hod.
Zuppa di mare con patate
55min
Brodetto alla triestina
1hod.
Cassola cagliaritana
1hod.
Orzotto alla marinara
35 min
Zuppa del golfo
1 godz. 30 min
Brodetto di Fano
1hod.
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Cacciucco
1 godz. 20 min
Zuppa di pesce alla napoletana
1hod. 10min
Vongole veraci su crostoni di pane
50min