Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zuppetta di pesce e ceci
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di molluschi cefalopodi misti puliti e a pezzi (seppie, totani, calamari, ecc.)
- 400 g di passata di pomodoro
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di cozze fresche pulite
- 350 g di pesce misto per zuppa, pulito e a filetti
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di acqua
- 140 g di ceci in scatola sciacquati e sgocciolati
- 1 pizzico di pepe macinato
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 1600 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di sale grosso
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3491.5 kJ / 834.5 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 103.4 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di crostacei e seppie
1h
Fagioli con le cotiche
1 godz. 45 min
Catalana di pesce e verdure
1 Std. 30 Min
Cinghiale in agrodolce alla romana
25h 40min
Lasagne al nasello e spinaci
1 Std. 30 Min
Calulu di pesce
50 Min
Minestra di vongole con maltagliati
1 Std. 30 Min
Brodetto ricco con crostoni
1h
Ramen con polpettine di gamberi e orata
45 Min
Cannelloni all'uovo con broccolo romanesco al vapore
1 Std. 30 Min
Tegamino di vongole e zucchine
40 Min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55 min