Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 4 cardi, puliti e a pezzi (5 cm)
- 30 g di burro a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Carciofi all'aceto light
45 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Carciofi stufati
30 Min
Contorno di taccole al pomodoro
40min
Carciofi alla maremmana
40min
Puntarelle alla romana
15 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Fave al guanciale
35min
Cipolline sott'olio
361 Std. 10 Min
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20min
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Sformato di cardi
1h