![Cardi gratinati Cardi gratinati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6d76f9cf-94fe-4662-abda-b6407d5a4f21/Derivates/65a33d66-ca47-44d8-8abb-461355ff03d3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 4 cardi, puliti e a pezzi (5 cm)
- 30 g di burro a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 820 kJ / 196 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 godz. 55 min
Carciofi trifolati
30min
Insalata di cardi alle erbe e pinoli
40 Min
Tortino di cardi alla fiorentina
1 godz. 30 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Sformato di cardi
1 Std.
Baccalà alla ligure
1 Std.
Trippa all'empolese
1ωρ. 15 λεπτ.
Ribollita
2h 30min
Carciofi alla maremmana
40 Min
Contorno di verza
35 Min
Carciofi stufati
30min