Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di porro a listarelle
- 200 g di sedano rapa a tocchetti
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di latte intero
- 100 g acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 350 g di funghi misti
- 30 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1172.9 kJ / 280.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 103.7 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Crema di cavolo nero e cannellini
50min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Zuppa di rape
40 min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40 min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50min
Crema di topinambur e tartufo
55 Min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Purè di sedano rapa
35 Min