![Zuppa di sedano rapa e porri con funghi Zuppa di sedano rapa e porri con funghi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC3CD19D-530B-4127-804E-E7932EE178EA/Derivates/b15d19c6-5fc0-44d6-ae8c-594d935db2d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di porro a listarelle
- 200 g di sedano rapa a tocchetti
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di latte intero
- 100 g acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 350 g di funghi misti
- 30 g di vino bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1172.9 kJ / 280.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 103.7 mg
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50 Min
Minestra di farro, cavolo nero e salsiccia
1 Std. 5 Min
Purè di sedano rapa con crumble di pomodori secchi
50 Min
Crema di topinambur e tartufo
55 Min
Ribollita
2 Std. 30 Min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Vellutata speziata di carote e zenzero
25 dk
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 Min
Purè di sedano rapa
35min
Vellutata di finocchi e zafferano
50 Min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min
Crema di finocchi
35min