Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cetrioli lavati, senza semi e a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 2 cucchiai di menta fresca, le foglioline
- 1 yogurt greco
- 1 cucchiaino di olio di oliva
- 1 cucchiaino di aceto di Sherry
- 3 gocce di Tabasco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe di Sichuan
- 4 cucchiaini di erba cipollina fresca, a pezzi
- 120 g di Feta sbriciolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho
15 min
Zuppa di cipolle
1h
Insalata di cavolo rosso, pere e coriandolo
20p
Gazpacho finocchio e mela
15 min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15 min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30min
Gazpacho indiano
2h 10min
Purè di sedano rapa
35 Min
Zuppa di cipolle di Cannara
1h
Tzatziki
20p
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min