Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)

Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)

3.8 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
400 g

Składniki

  • peperoni rossi
    2
  • di ceci bianchi lessi
    250 g
  • limone, preferibilmente biologico il succo spremuto fresco
    ½ - 1
  • di salsa tahini
    1 cucchiaino
  • di sale
    1 pizzico
  • di paprika dolce
    ½ cucchiaino
  • di pepe di Cayenna macinato
    1 pizzico
  • fette di pane tostato, q.b.

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 271 kcal / 1133.8 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 56.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...