Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fagioli cannellini in scatola, scolati
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 100 g di yogurt greco magro bianco
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 1 pizzico di pepe macinato
- 3 pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- pane tostato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40min
Tahina
30min
Babaganoush
40min
Hummus
10 min
Hummus di avocado (senza lattosio)
20 min
Hummus di cannellini e cipolla di Tropea
11 godz.
Hummus di barbabietola (vegan)
15 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30min
Crema di fagioli cannellini al profumo di mare (vegan)
15 Min
Hummus di ceci
9 godz. 20 min
Hummus di barbabietole
25min