Vellutata fredda patate, topinambur e porri

Vellutata fredda patate, topinambur e porri

4.7 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

  • di porri a pezzi
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di acqua
    500 g
  • di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
    250 g
  • di topinambur pelato e a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • dado per brodo vegetale
    1
    1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • semi di girasole a piacere
  • paprika dolce a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 96 kcal / 402 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...