Pain vaudois à la croix
TM6 TM5

Pain vaudois à la croix

3.7 (3 oceny)

Składniki

Le levain

  • 150 g de farine blanche
  • 120 g d'eau
  • 1 g de levure boulangère fraîche

La pâte

  • 400 g d'eau
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 100 g de farine de blé complet
  • 500 g de farine blanche et un peu plus pour le plan de travail et pour saupoudrer
  • 10 g de sel

Wartości odżywcze
na 1 tranche
Kalorie
539 kJ / 129 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
1.8 g
Sód
195 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy