Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 150 g de farine blanche
- 120 g d'eau
- 1 g de levure boulangère fraîche
La pâte
- 400 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g de farine de blé complet
- 500 g de farine blanche et un peu plus pour le plan de travail et pour saupoudrer
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 195 mg
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40min
Caramels au beurre salé
1h 45min
Pain tessinois
1h 50 min
Frittata à l’Egg poacher
35 Min
Papet vaudois
55min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10 min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Tourte de Linz suisse
1h 30min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1h 20 min
Sauce bolognaise
3h 15 min
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35 min
Tresse bernoise
1h 45min