Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes, entières, décortiquées
- 200 g de sucre et un peu plus pour abaisser la pâte
- 4 c. à soupe de farine
- 2 c. à soupe de cacao en poudre (toutes sortes)
- 1 pointe de couteau de cannelle moulue
- 2 blancs d'œufs
-
1
c. à soupe de kirsch
lub 1 c. à soupe d'eau - 100 g de chocolat noir, en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 343 kJ / 82 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Gâteau du Vully
2h 30min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Bonhomme en pâte
2hod. 10min
Cake aux branches
1sa 10 dk
Gâteau de Linz
1h
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Milanais
3h
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min