Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé type 405 ou 550 et un peu de farine supplémentaire pour fariner la pâte
- 100 g de farine de seigle type 1150
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 340 g d'eau
- 1 ½ - 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Pain de mie
3 Std.
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Petits pains au lait
2u. 5min
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Petits pains au müesli (sucrés)
2h
Pain aux graines de lin
1h 30min
Petits pains aux fruits
3 godz. 5 min
Pain croustillant
1h
Pain toast
16 godz.
Pain sandwich
3 Std.
Pain paysan
3 Std.