Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé type 405 ou 550 et un peu de farine supplémentaire pour fariner la pâte
- 100 g de farine de seigle type 1150
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g)
- 340 g d'eau
- 1 ½ - 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 Min
Pain d'épeautre pur
11j
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Pères Noël en pâte
2 Std. 10 Min
Pain de mie
3 Std.
Pain d'épeautre et de blé
12h
Petits pains aux fruits
3 godz. 5 min
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pain toast
16h
Pain aux graines de lin
1h 30min
Focaccia aux tomates
40min
Pain paysan
3 Std.