Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 c. à café de levure fraîche
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 500 g de farine à pain
- 1 c. à café de sel
- 50 g de flocons d'avoine
- 150 g de graines variées (sésame, lin, tournesol, potiron, pavot,...) et plus pour parsemer
- 30 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie
3h
Mousse glacée aux fruits rouges
10 min
Pain au lait
2h 20min
Baguette
3 godz. 45 min
Pain de campagne
2h
Mayonnaise
5 min
Focaccia aux oignons
2h
Crackers au fromage
2h 30 min
Coleslaw
10 min
Fond de légumes
45min
Salade de quinoa aux légumes croquants
30min
Pâte de base pour pain
24 Std. 5 Min