Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prépâte avec ébouillantage
- 120 g de farine de pur épeautre, complète
- 180 g d'eau chaude
Pâte à pain et finition
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- ½ cube de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g d'eau
- un peu de farine blanche d'épeautre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 520.3 kJ / 123.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Brioche
9h 30min
Pain rustique
2h
Pain d'épeautre et de blé
12h
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45min
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pain de seigle valaisan
10 Std.
Petits pains au seigle
12h
Pain aux graines de lin
1h 30min
Pain croustillant
1h
Pain bis en cocotte
2h 25min
Pain paysan
3 Std.
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min