Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prépâte avec ébouillantage
- 120 g de farine de pur épeautre, complète
- 180 g d'eau chaude
Pâte à pain et finition
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- ½ cube de levure boulangère fraîche, émiettée
- 200 g d'eau
- un peu de farine blanche d'épeautre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 520.3 kJ / 123.3 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Pain rustique
2h
Pain de campagne
2h
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Pain de seigle valaisan
10 godz.
Pain croustillant
1h
Pain d'Halloween
3h 15min
Pain paysan
3h
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min