
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prépâte avec ébouillantage
- 120 g de farine de pur épeautre complète
- 180 g d'eau chaude
Pâte à pain et finition
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- ½ cube de levure boulangère fraîche émiettée
- 200 g d'eau
- un peu de farine blanche d'épeautre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 123.3 kcal / 520.3 kJ
- Białko
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Węglowodany
- 23.1 g