Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de farine à pain et un peu de farine supplémentaire
- 300 g de farine blanche d'épeautre
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 500 g de babeurre
- 30 g d'eau et un peu d’eau supplémentaire pour badigeonner la pâte
- 1 ½ - 2 c. à café de sel selon les goûts
- un peu de farine à pain pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 Std.
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Pain de mie
3 Std.
Pain rustique
2h
Pain complet, pâte à tartiner et boulettes de poulet
Brak ocen
Pain de campagne
2h
Pain d’épeautre aux noisettes
2 Std. 50 Min
Petits pains au seigle
12h
Pain aux graines de lin
1 Std. 30 Min
Pain sandwich
3 Std.
Pain paysan
3 Std.
Mon pain de campagne maison
4h 40 min