Pain d'épeautre et de blé

Pain d'épeautre et de blé

4.8 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
16 tranches

Składniki

  • 450 g de farine à pain et un peu de farine supplémentaire
  • 300 g de farine blanche d'épeautre
  • 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
  • 500 g de babeurre
  • 30 g d'eau et un peu d’eau supplémentaire pour badigeonner la pâte
  • 1 ½ - 2 c. à café de sel selon les goûts
  • un peu de farine à pain pour fariner

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 189 kcal / 793 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...