Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de sucre
-
1
c. à café de sucre vanillé, maison
lub ½ c. à café d'extrait de vanille, naturel - 220 g d'amandes entières, émondées
- 1 blanc d'œuf (env. 30 g)
-
1
c. à soupe d'eau (20 g)
lub 1 c. à soupe de liqueur de cerise, par ex. Maraschino (20 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 9213 kJ / 2202 kcal
- Białko
- 51.6 g
- Węglowodany
- 240 g
- Tłuszcz
- 121.7 g
- Błonnik
- 27.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carottes glacées au miel
30 Min
Meringues fantômes
12hod. 25min
Sauce béarnaise
20min
Terrine d'asperges et de langoustines
10h
Sabayon
15 Min
Fond de volaille
45min
Crème dessert
15 Min
Sauce béarnaise
15 Min
Muesli croustillant
2 Std.
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 Min
Cookies aux dragées au chocolat
1 Std.
Mousse à la truite
5 min