Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre
- 250 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 150 g de lait
- 160 g de concentré de jus de poire
- 150 g de sucre brut
- 1 c. à soupe d'épices pour pain d'épices
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 400 g de farine bise
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1865 kJ / 447 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Crêtes de coq
24h
Bâtonnets aux noisettes
1h 50min
Cantucci
1h 50min
Florentins
2h
Biscuits aux noix
1h 15min
Escargots noix-cannelle
2 Std. 10 Min
Tresse russe aux canneberges
3h
Gâteau de Linz
1sa
Cake imbibé au citron
1 godz. 30 min
Milanais
3h
Gâteau aux carottes
1 Std. 10 Min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min