Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain
- 200 g de grains de seigle
- 125 g d'eau
- ⅛ cube de levure boulangère fraîche (env. 5 g)
Pâte à pain et finition
- 400 g de grains de seigle
- 250 g d'eau
-
⅓
cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
lub ⅔ sachet de levure boulangère sèche (env. 5 g) - 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 Std.
Polenta
1u.
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Gâteau des rois
2h 15min
Pain tessinois
1h 50min
Tarte au vin cuit
45 min
Pain aux graines de lin
1h 30 min
Pain bis en cocotte
2h 25min
Pain paysan
3h
Focaccia au romarin
2h 30min
Cuchaule
2h 30min