Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain
- 200 g de grains de seigle
- 125 g d'eau
- ⅛ cube de levure boulangère fraîche (env. 5 g)
Pâte à pain et finition
- 400 g de grains de seigle
- 250 g d'eau
-
⅓
cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
lub ⅔ sachet de levure boulangère sèche (env. 5 g) - 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11h
Pain bis en cocotte
2h 25min
Bouillon de légumes en poudre
5h
Pains de Saint-Gall
26h 30min
Duo de mini-tresses au beurre
2 godz. 10 min
Pain ciabatta
1 godz. 45 min
Pain d'épeautre et de blé
12h
Pain d’épeautre aux noisettes
2h 50min
Tresse russe aux canneberges
3h
Focaccia aux anchois
1 godz. 45 min
Pâte de base pour pain
24 godz. 30 min
Pain paysan
3h