Pain de seigle valaisan
TM6 TM5

Pain de seigle valaisan

4.7 (6 ocen)

Składniki

Levain

  • 200 g de grains de seigle
  • 125 g d'eau
  • ⅛ cube de levure boulangère fraîche (env. 5 g)

Pâte à pain et finition

  • 400 g de grains de seigle
  • 250 g d'eau
  • ⅓ cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
    lub ⅔ sachet de levure boulangère sèche (env. 5 g)
  • 10 g de sel

Wartości odżywcze
na 1 tranche
Kalorie
516 kJ / 123 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy