Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain (jour 1)
- 100 g d'eau, tiède
- 1 g de levure boulangère fraîche (env. 1/20 de cube)
- 100 g de farine mi-blanche
Pâte à pain et cuisson (jour 2)
- 100 g de grains de seigle
- 320 g de farine mi-blanche, et un peu pour le façonnage
- 300 g d'eau, tiède, et un peu pour badigeonner
-
¼
cube de levure boulangère fraîche (env. 10 g)
lub ½ sachet de levure boulangère sèche (env. 3,5 g) - 1 c. à soupe de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Relish de courgettes aux nectarines
Brak ocen
Gâteau des rois
1h 55min
Sauce automnale
10 min
Brocéliande
Brak ocen
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Vermicelles
3 godz. 15 min
Canestrelli
Brak ocen
Tresse russe aux canneberges
3h
Confiture avec sucre gélifiant
30 min
Pain paysan
3h
Gâteau du Vully
2 godz. 30 min