Urządzenia i Akcesoria
Hainanese chicken and rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)1
-
sea salt2 - 3 tsp
Chilli sauce
-
garlic cloves2
-
freshly squeezed lime juice50 g
-
sea salt to season1 - 2 pinches
-
fresh long red chillies to taste6 - 8
-
piece fresh ginger cut into slices4 cm
Rice and chicken
-
eschalots cut into halves2
-
garlic clove2
-
extra virgin olive oil40 g
-
piece fresh ginger cut into slices5 cm
-
spring onion/green onion cut into halves1
-
water plus extra to cook1000 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 tsp
-
sesame oil plus an extra ½ tsp1 tbsp
-
jasmine rice350 g
-
pandan leaves2
-
soy sauce1 tbsp
-
sugar¼ tsp
-
cucumber cut into slices1
-
tomatoes cut into slices4
-
spring onion/green onion thinly sliced, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1150.6 mg
Białko
49.5 g
Kalorie
3495.9 kJ /
835.6 kcal
Tłuszcz
42.3 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Indonesian red spice paste
45 min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
All-in-one chicken congee
35 min
Stir-fry Baby Bak Choy
10 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min