![Hainanese chicken with rice Hainanese chicken with rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a152c5adc1abd46d71399240f57efc12/Derivates/9d25e86ab1f6cb21dd70a8391420a63f51390a83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
Rice and chicken
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water, plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion, cut into halves
- 1 tbsp sesame oil, plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber, cut into slices
- 4 tomatoes, cut into slices
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3495.9 kJ / 835.6 kcal
- Białko
- 49.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1150.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tom Yam Mee Hoon
30min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Curry Mee
30min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Mutton Peratal
1h 25min
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
All-in-one chicken Congee
35min
Sichuan zucchini and eggplant
1h 15min
Chilli with corn bread
50min
One Pot Chicken Rice
50min