![Pad kra pow Pad kra pow](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA260A79-7F93-4F6E-B587-A6C9AE1F4FDB/Derivates/8f2988c1-bc54-4806-b4a8-62d2dbfc8db8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice
- 1 tsp sea salt
- 1050 g water
- 3 garlic cloves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g vegetable oil, plus 2 teaspoons extra
- 500 g beef mince
- 60 g fish sauce
- 60 g oyster sauce
- 40 g caster sugar
- 1 tsp ground white pepper
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g green beans or snake beans, trimmed and cut into bite-size pieces
- ½ bunch fresh holy basil (approx. 15 g), leaves only (see Tips)
- 4 whole eggs
- fried shallots, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3501.4 kJ / 833.7 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 2904.6 mg
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30min
Char Kway Teow
15min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Chicken Rendang
45 min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25min
Sweet And Sour Prawns
25min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min
Mee Goreng Mamak
15min
Thai Steamed Fish With Lime
30min