![Sweet and sour pork ribs Sweet and sour pork ribs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27011123-043a-4d16-8f88-b31612062d8f/Derivates/ea0fe76c-75cb-48d3-858a-540878aef36b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 10 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 500 g pork ribs, cut into small pieces (approx. 5 cm - see Tips)
- 50 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tip)
- 50 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 50 g rice wine vinegar
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3193.5 kJ / 763.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 71.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 33.1 mg
Alternatywne przepisy
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 Std. 50 Min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Steamed Pork Patty With Rice
25min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min