Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g vegetable oil
- 10 g fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 500 g pork ribs, cut into small pieces (approx. 5 cm - see Tips)
- 50 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tip)
- 50 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 50 g rice wine vinegar
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3193.5 kJ / 763.3 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 71.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 33.1 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Sweet and sour pork ribs
35min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Ginger Pork
25min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
White Radish Pork Rib Soup
3h