Wersje kompatybilne
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g sweet potato noodles (see Tips)
- hot water, for soaking
- 1 garlic clove
- 3 - 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh shiitake mushrooms
- 50 g pork fillet, cut into pieces
- 1 tsp vegetable oil
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp dark soy sauce
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp white sugar
- 60 g water
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 3596 kJ / 856.2 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 177.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 3619.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braised Yee Mee
30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Rice Wine Chicken
30 min
Niu rou mian (beef noodles)
35min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Steamed Pork Patty With Rice
25min
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
San bei ji (three cup chicken)
35min