Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 30 g extra virgin olive oil
- 4 small eschalots, cut in halves
- 4 garlic cloves
- 2 spring onions/green onions, cut into thirds
- 500 g beef mince
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp cornflour
Broth
- 600 g beef brisket or chuck, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 16 garlic cloves, bruised and peeled
- 8 small eschalots
- 3 tsp Beef stock paste
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1200 g water
- 240 g flat rice stick noodles
- 2 bunches pak choy, cut into pieces
- 2 spring onions/green onions, thinly sliced
- 1 long red chilli, cut into slices
- 1 - 2 tbsp fried shallots
- rice wine vinegar, to serve
- kecap manis, to serve
- prawn crackers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5178.4 kJ / 1237.7 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 95.7 g
- Tłuszcz
- 67.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 658.6 mg
Alternatywne przepisy
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Fish Stock
Brak ocen
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20min
Bread bowl chicken stew
3h 45min
Prawn Laksa
Brak ocen
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
6 godz. 10 min
Chrysanthemum Tofu Soup
2 godz. 10 min
Creamy scallop soup with chorizo
30min
Potatoes Using Blade Cover & Peeler (TM5)
45min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Baby rice porridge (first foods)
15 Min
Indonesian white spice paste
35min