![Ginger chicken wings Ginger chicken wings](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1ED3FB45-BF61-4327-958E-3393C913F91F/Derivates/B90D8171-8C04-4115-A600-8B2DE9AA17B1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g fresh ginger, peeled and cut into pieces (approx. 8 cm)
- 20 g sesame oil
- 30 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 40 g dark brown sugar
- 1000 g chicken winglets
- 250 g jasmine rice
- 1050 g water
- 1 tsp salt
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin strips (approx. 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3646.1 kJ / 868.1 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1805.8 mg
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1 Std.
BBQ chicken winglets
1 Std. 15 Min
Chinese-style stir-fried vegetables
25 Min
Beef and coconut soup
30 Min
Turmeric fried chicken
13h 10min
Hong shao rou (braised pork belly)
1 Std. 15 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Lemon Chicken
25 Min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
San bei ji (three cup chicken)
35 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 Min
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min