Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole fish, gutted, cleaned (approx. 600 g each), with scales removed (see Tips)
- 1 lime, cut into halves
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 5 dried chillies, whole
- ½ brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 30 g canola oil
- fresh curry leaves, fried, for garnishing
- red onion, sliced, for garnishing
- sea salt flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 297.5 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1218 mg
Alternatywne przepisy
Beef rendang
1sa 55 dk
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3sa 20 dk
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1 godz. 30 min
Spiced lamb roast
29 Std. 50 Min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min