Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawn and fish balls
- olive oil, for greasing
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 6 sprigs fresh coriander (leaves and stems)
- ½ - 1 long red chilli, deseeded and cut into halves
- 3 dried shiitake mushrooms, cut into halves
- 400 g white fish fillets, cut into pieces (4-5 cm)
- 200 g raw prawns, peeled and deveined
- 230 g canned water chestnuts, drained
- 2 tbsp fried shallots
- 2 pinches ground white pepper
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp soy sauce
Broth
- 300 - 400 g fresh ramen noodles
- 1500 g water
- 2 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 tbsp Chinese cooking wine
- 2 tbsp soy sauce
- ½ tsp sesame oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp shrimp paste (belachan)
- 1 star anise
- 200 g Asian greens (e.g. choy sum, bok choy), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 860.2 kJ / 204.7 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1767 mg
Alternatywne przepisy
Curry laksa
45 分钟
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Hot and sour soup
55min
Sambal chilli
35min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2小时
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 分钟
Ginger chicken wings
40 分钟
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min